Вівторок, 30.04.2024, 14:09
ПАЛАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Паланської сільської ради
Уманського району Черкаської області
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Учнівське самоврядування Паланської ЗОШ l-lll ступенів
 

-------------------------------------------------------

 

Заходи

до 150-річчя з дня народження Лесі Українки

 

З 22 по 26 лютого у Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходили заходи до 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Тиждень розпочався з інформ-релізу «Леся Українка – вічна у віках» для учнів 5-11 класів під час якого школярі поповнили свої знання цікавими фактами з життя поетеси. Для учнів початкових класів було організовано відеоінтерактиви про дитячі роки та творчість Лесі Українки для найменших читачів. 25 лютого відбулися основні заходи: літературна вітальня «Співачка зорі провідної», де учні 7-8 класів читали та аналізували улюблені поезії Лесі Українки. Дев’ятикласники провели театралізований перфоменс «Листи в життя: епістолярна спадщина Лесі Українки» під час якого, читаючи листи, датовані різними роками, учні мали змогу прожити окремі періоди життя і творчої діяльності поетеси. Учні 10-11 класів взяли участь у воркшопі «За крок до ЗНО»: «Творча спадщина Лесі Українки – багатюще джерело натхнення і краси». Під час практичного заняття старшокласники характеризували героїв драми-феєрії «Лісова пісня»,  визначали композицію, тему, ідею. проблематику твору за допомогою інтерактивних вправ, інсценізували уривки твору.

До ювілею Лесі Українки у школі створено мистецький колаж «Безсмертна донька мудрого народу» та облаштовано виставку літературних творів у шкільній бібліотеці, проведено конкурс проектів про життєвий і творчий шлях поетеси. Під час перерв лунали пісні на слова Лесі Українки, діти із задоволенням долучалися до виконання музичних творіву формату караоке.

Тиждень завершився рефлексією–зворотнім зв’язком «Букет вражень», де діти поділилися своїми враженнями щодо проведених заходів.

 

__________________________________________

Новорічні потіхи

З 23 по 28 грудня пройшли новорічні заходи у Паланській ЗОШ. Хоча й свята проходили з дотриманням всіх карантинних заходів, діти змістовно і весело провели час, розважилися і відпочили. Учні 1-4-х класів водили хороводи, декламували вірші Діду Морозу та грали в ігри з Снігурочкою. У 5 та 6 класах новорічні свята пройшли у формі конкурсно-розважальної програми, де команди показували свою ерудицію та кмітливість. Учні 7-8 класів взяли участь у розважальній програмі «Шаленна зірка». Учні 9 класу провели Новорічний квест. У 10 та 11 класах пройшли Новорічні посиденьки.

Але яке ж то дитяче свято без солодощів? Дякуємо нашому постійному спонсору Гордію Миколі Васильовичу за Новорічні подарунки.

Усіх вітаємо з прийдешнім Новим роком та Різдвом христовим! Бажаємо міцного здоров'я, добробуту та реалізації всіх планів і задумів.

_________________________________________

Змагання з футболу

14 жовтня у с. Городецьке відбулись змагання з футболу, присвячені вшануванню пам’яті загиблих захисників, учасниками яких стали учні 5-7 класів Паланської та Городецької ЗОШ, Старобабанівського та Дмитрушківського ліцеїв.

Організатором та засновником змагань третій рік поспіль є громадська організація «Уманська міськрайонна спілка учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю внаслідок війни».

У результаті емоційної, запальної футбольної боротьби команда нашої школи стала Бронзовим призером. Збірну школи нагороджено кубком, медалями та грамотами від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Хоменка Максима, учня 5 класу, нагороджено статуеткою та грамотою як кращого нападника.

______________________________________________

«Соняшник-учитель»-2020

 

Вітаємо Галину Петрівну Боюс за зайняте ІІІ місце у XI Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель»-2020, який відбувся 16 жовтня.

Конкурс проходить щорічно відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12.10.2012 року № 1101 з метою розширення обріїв фахової підготовки вчителів-україністів, надання вчителеві можливості побачити себе в широкому професійному колі, допомоги у формуванні в учнів сталого й усвідомленого розуміння пріоритетної значущості загальнолюдських цінностей, гідного сприйняття своєї культурної спадщини в контексті кращих надбань європейської та світової культурної спільноти.

_________________________________________________________

Ми памятаємо

За період 8-9 травня ‒ час відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги ‒ учнівський та педагогічний колектив Паланської школи долучилися до цілої низки заходів та ініціатив у дистанційному режимі.

Учні долучилися до Всеукраїнської акції «Подякуй ветерану на відстані» ‒ написані ними листи ветеранам в електронній формі були надіслані до відділень «Укрпошти», а вже звідти листами відправлені воїнам Другої світової війни.

8 травня учні 10-11 класів приєдналися до інтелектуального телемарафону «Мир і Війна», де мали нагоду послухати виступи наживо провідних світових дослідників історії та громадських діячів, зокрема Сергія Плохія, Карла Шльоґеля, Мирослава Мариновича, Мустафи Джемілєва, Ірини Цілик, Адама Міхніка та інших. Головною метою марафону було представити сучасний європейський погляд на Другу світову війну, а також попередити про нову загрозу для миру в Європі. Тому паралельно з історичною рефлексією ішлося й про теперішні виклики: про нову війну, перед якою постала Україна, умови для досягнення миру, боротьбу з пандемією й супровідне призупинення громадянських свобод та обмеження прав людини. Це стало корисним джерелом додаткової інформації, оскільки 10-класники саме завершують вивчення історії України в лихоліття ІІ Світової війни, а 11-класники активно готуються та повторюють матеріали для успішного складання ЗНО.

Навіть в умовах карантину та самоізоляції вдалося реалізувати цілу низку ініціатив, покликаних вшанувати пам'ять про одну із найтрагічніших сторінок української та світової історії, за перемогу в якій України заплатила життями мільйонів громадян.

 

______________________________________________________________________

Мак Памяті

Готуючись до відзначення 75 річниці Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги учні 5-го класу разом з учителем історії Дмитром Руслановичем Безверхнім провели акцію «Мак Пам’яті», під час якої виготовляли маки і дізнавалися, чому саме ця  квітка стала символом закінчення двох Світових воєн. Тепер вони знають, що з 2014 року саме червоний мак уособлює перемогу над нацизмом у війні 1939-1945 років.  Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

 

____________________________________________________________

Ми вдячні вам за мирне небо

З метою гідного вшанування подвигу українського народу в боротьбі за свободу, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, не зважаючи на карантинні заходи, за участю учнів школи з 7 по 9 травня було проведено читання поезій та виконання пісень на патріотичну тему під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо», виставку малюнків «75-ій річниці Перемоги у Другій світовій війні присвячується».

Педагогом-організатором школи Славінською Т.І. створено челендж «Ми вдячні вам за мирне небо», відеозвернення з подякою від нинішнього покоління визволителям Батьківщини, яке розміщено на сторінці у Facebook та на каналі YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=APh2Th3teUQ

_______________________________________________________________________________

Виставка малюнків

«75-ій річниці Перемоги у Другій світовій війні присвячується»

 

 

________________________________________________________________________________

Вшанування пам'яті Шевченка. День визволення Уманщини

10 березня вчителі суспільно-гуманітарного циклу провели ряд заходів з вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, та воїнів , які загинули визволяючи Уманщину від загарбників у часи Другої світової війни.

 

 

_____________________________________________________________

Знайомство з офіцерами поліції

     25 лютого вчителі та учні зустрічали гостей. До нас завітали правоохоронці Паланської ОТГ. З учнями школи дільничні інспектори провели цікаву і пізнавальну бесіду про правила поведінки в післяурочнтй час та розповіли як дитині захистити себе від булінгу.

________________________________________________________

Відкриття поліцейської станції

У нашому селі урочисто відкрили поліцейську станцію. Учні школи відвідали цей захід. Тепер ми знаємо, що безпека Паланки та всієї ОТГ в надійних руках офіцерів поліції.

_________________________________________________________

Інтелектуальний тиждень   

Інтелектуальний тиждень у Паланській ЗОШ – це тиждень обміну досвідом. Вчителі провели відкриті уроки на яких продемонстрували свою майстерність та подвлтлись досвідом з колегами.

_____________________________________________________________

Тиждень творчості

     Ми вміємо творити і можем всіх навчити. Тиждень творчості в школі минув саме під таким гаслом. Учні і вчителі школи організували цікаві майстер-класи і провели перерви з користю.

______________________________________________________

Будь обережним!
      3 лютого до нашої школи завітали працівники рятувальної служби міста Умань. Зустріч з ними була надзвичайно пізнавальною і цікавою. Нам нагадали основні правила поводження на воді та при пожежі. Особливо цікаво було оглядати спорядження та оснащення машини рятувальників. Учні 5-11 класів ставили цікаві питання та давали інтерв’ю для обласного каналу.
 
 
____________________________  

  День Соборності України.

      День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

      Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

       У школі було проведено ряд заходів, метою яких було об’єднання учнів навколо проблеми єдності, самобутності та незалежності України. Було організовано перегляд фільмів про події 1919 року, проведено бесіди «З Україною в серці», учні 5-11 класів оформили газети «Україна – єдина!»

________________________________________________

Гості з Нью-Йорка

 

      21 січня наша громада приймала гостей з Нью-Йорка. Лорна Тихостоп, спеціалістка з міжнародних комунікацій компанії OSC та Стерлінг Райбер, дизайнер і сценарист, прибули в Україну за підтримки Проекту USAID «Агросільрозвиток» в Україні.

     Нам дуже приємно, що гості відвідали Паланську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Особливо їх зацікавила Краєзнавча кімната, де зібрано матеріали про історію села.

     Після невеликої екскурсії по школі присутні ділились досвідом запровадження передових ГІС-технологій. Під час зустрічі за «круглим столом» заступник сільського голови Ігор Миклащук та провідний спеціаліст із земельних питань Юлія Любіна, ділилися досвідом впровадження геоінформаційної системи управління земельними ресурсами в Паланській громаді.

 

________________________________________________

Тиждень українських традицій

     Навчальний семестр у школі розпочався з тижня українських традицій. Учні школи виготовили колажі в яких проілюстровано традиції святкування Різдва Христового, Щедрого вечора (Маланки), Свята Василя, Водохреща. 

_____________________________________________________

Створюємо новорічний настрій!

      Однією з традицій нашої школи є новорічний КВК. Учні з нетерпінням чекають, коли їм випаде можливість взяти участь у цьому дійстві. Головні герої свята учні 8-11 класів. Розважально-конкурсна програма складається з 3 етапів. Кожен етап оцінює жюрі. У цьому році кожен клас отримав заслужену номінацію, а головне подарували новорічний настрій і позитив на весь 2020 рік!

 

__________________________________________________

    Новий рік

 З поміж багатьох сучасних свят Новий рік є найулюбленішим. Можливо, тому що обіцяє зустріч із чимось таємничим, дає надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий. Школярі вірять, що у новому році здійсняться всі мрії і сподівання. 27.12.2019 року у школі відбулось новорічне дійство для учнів 5 – 7 класів. Діти поринули в казку і відчули справжню магію нового року.

 

_________________________________________________

До нас завітав Святий Миколай

     Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки.

     Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме вони найбільше чекають на це свято. Адже малеча знає, що за її слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків.

     Цього святкового дня в Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося святкове дійство,на яке завітав Святий Миколай. Учні радо зустрічали Миколая, який прийшов до них з подарунками та привітав учнів та вчителів з гарним святом, побажав миру, здоров’я та благополуччя, а ще потішив дітей солодкими «миколайчиками».

     Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

_________________________________________________

Перші досягнення

    Учні 1 класу ще тільки входять у шкільне життя, але вже розуміють, щоб стати успішними в цьому світі, потрібно приймати виклики сьогодення. Тільки людина, що не боїться підкорювати вершини, досягне своєї мети. Тому вони є активними учасниками онлайн і офлайн олімпіад . Олімпіада з української мови на сайті «Всеосвіта» стала першим іспитом їхніх сил, можливостей, знань. Протягом трьох місяців навчання школярі випробовували свої знання з усіх предметів нової української школи для 1 класу і на інших сайтах. А саме - «На урок» та «Олімпіс». В переддень Святого Миколая вони написали ще одну олімпіаду з української мови «Всеосвіта Зима – 2019-20». А наступного дня Миколай, передавши наші нагороди, додав їм гарного святкового настрою. Кожен учасник, за всі олімпіади, радів своїм перемогам і отримав персональний Сертифіка

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024