П`ятниця, 17.05.2024, 16:02
ПАЛАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Паланської сільської ради
Уманського району Черкаської області
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Хочеш змінити світ, надихай дітей!
06:11
Хочеш змінити світ, надихай дітей!

Хочеш змінити світ, надихай дітей!

 

Під таким девізом працює громадська організація Global Office, ініціатива якої спрямована на популяризацію вивчення іноземних мов та волонтерського руху в Україні, сприяння міжкультурному діалогу та громадській дипломатії. І відбувається все це у таборах GoCamps, які ініціювали GoGlobal спільно з Міністерством освіти та науки в Україні у рамках Року англійської мови в Україні. Підтримали проект Адміністрація Президента України, Посольство Сполучених Штатів Америки, Волонтери ООН та ряд інших партнерів.

Цього літа мовні табори в Україні GoCamps стали доступними для максимальної кількості школярів. GoCamp - це новий, інноваційний формат табору з поглибленим вивченням англійської мови, де діти отримують шанс відкрити для себе цілий світ та водночас стати послами України у світі.

Отримати статус «GoGlobal camps» пощастило і нашій Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів Уманської районної ради. Але цьому передувала велика робота. Учні школи разом з учителями англійської мови Реньгач Н.П., Жовтюк Л.М. та педагогом-організатором Славінською Т.І. створили відеоролик англійською мовою «Запроси волонтера до своєї школи», де розповіли про свою школу і село, та надіслали на конкурс. Довго ми чекали результатів і, накінець, у квітні… Ура-а-а!!! Ми дізнаємося, що за результатами мотиваційного конкурсу потрапили у третю хвилю шкіл, у яких будуть працювати волонтери.

І знову довге чекання… У червні у пришкільному таборі працював мовний загін «Linguist, але без волонтера. І скільки було радості у липні, коли ми дізнаємося, що до нас у школу їде волонтер. Тому, з 3 по 16 серпня у Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів, вдруге за літо, працював мовний загін для дітей 9 – 11 років. Діти вдосконалювали свої навички розмовної англійської мови разом з волонтерами з Турції Фатмою Явуз та її 9-річною донькою Аларою, яка вільно володіє англійською мовою. Робота мовного табору почалася із церемонії відкриття – підняття прапорів України, Турції та GoCamp.

Вперше приїхавши до України і не знаючи української мови, Фатма швидко знайшла з нами спільну мову, показавши, що вивчення мови – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Спілкування з Фатмою проходило жваво і невимушено. Граючи в ігри, малюючи, співаючи ми поступово повністю занурилися в англомовний світ. Щоденні прогулянки з Аларою по селі, катання на роликах та скейтах (ми ж не могли залишити саму нашу однолітку) додавали ще більше прогресу у нашу розмовну англійську мову.

А 15 серпня у нашому мовному таборі сталася приємна подія. До нас із Києва завітали гості – журналіст і телеведуча 24 каналу Крістіна Бердинських з фоторепортером Наталією Кравчук, щоб поспілкуватися із Фатмою та Аларою. Крістіна з Наталею виявилися, напрочуд, простими і приємними людьми. Їм сподобалася наша школа і ми.

Літо 2017 року завершається і, підводячи підсумки, ми твердо можемо сказати, що для учнів Паланської ЗОШ І-ІІІ ступенів літо пройшло не марно: 1) Ми переконалися, що можемо розуміти англомовних людей.

2) Ми удосконалили свої розмові навички.

3) Ми знайшли нових друзів із Турції та Києва, з якими будемо підтримувати зв’язки.

Дякуємо команді GoGlobal за цікаве і змістовно проведене літо. Доказом цього є наші сертифікати, які вручила нам Фатма Явуз 15 серпня.

 

Даша Реньгач, учениця 6 класу,

учасник мовного табору

Переглядів: 236 | Додав: elena_balkovenko2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024