Вівторок, 21.05.2024, 04:25
ПАЛАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Паланської сільської ради
Уманського району Черкаської області
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 07

Закриття Року  англійської мови

20 грудня 2016 року в Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося урочисте закриття Року  англійської мови в Україні, у якому взяли участь учителі, учні, батьки.

З вітальним словом до учасників звернулася Наталія Петрівна Реньгач, директор школи, яка підсумувала роботу за рік, наголосила на важливості вивчення іноземної мови та нагородила дипломами і подарунками учнів-переможців районних та шкільних конкурсів за досягнення вагомих результатів у вивченні англійської мови та участь у заходах «Року англійської мови в Україні».

В концертній програмі свята учні демонстрували свої знання з англійської мови. Звучали сучасні пісні англійською мовою у виконанні гурту «Акцент». Учні декламували вірші англійською мовою з власним перекла ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Виставка робіт класних колективів «Новорічна композиція»

Напередодні новорічних свят у школі пройшла виставка робіт класних колективів «Новорічна композиція». Метою проведення даного заходу є розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності учнів; формування практичних умінь та навичок учнів по виготовленню новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику; пропаганда серед учнів бережливого ставлення до природи.
Роботи були представлені у номінаціях: 

- стилізована ялинка;

- новорічний букет; 

- новорічна композиція;

- новорічний вінок; 

- сюжетна композиція.

Юні таланти показали свої творчі здібності, вміння працювати з природними та шт ... Читати далі »

Переглядів: 335 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Зимова феєрія

10 грудня у місті Черкасах відбувся відкритий Чемпіонат Черкаської області  зі спортивно-бальних танців «Зимова феєрія» та відбіркові змагання на Чемпіонат України зі спортивно-бальних танців.

Серед 696 учасників Чемпіонату змагалася команда клубу спортивно-бальних танців «Шарм», у складі якої були учні нашої школи Реньгач Дарья (5 клас), Славінський Ілля (4 клас) і Шевчук Вікторія (5 клас).

Танцювальна пара Славінський Ілля і Реньгач Даша зайняли І місце у категорії «Ювенали-1 Дебют» та ІІ місце у категорії « Ювенали-1 Школа».

        Шевчук Вікторія змагалася у категорії «Соло «школа» до 12 років», де зайняла ІІ місце.

Виступи оцінювали судді вищої та міжнародної категорій з Києва та Черкас.

Переможцям бажаємо успіху та подальших перемог.

 

... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Тиждень права в Паланській ЗОШ

         З 5.12 до 9.12.2016 року в Паланській школі проходив тиждень права з нагоди проголошення Декларації прав людини.  Протягом тижня в школі було проведено: засідання круглого столу (10-11 класи), бесіду «Знай свої права» (1-9 класи), всеукраїнський урок права «Права людини»(1-11 класи), оформлено правознавчий колаж «Я маю право» (1-11 класи), 5-8 класами підготовлено тематичні газети «Права людини».

... Читати далі »
Переглядів: 317 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Районний семінар практичних психологів

6 грудня 2016 року відбувся семінар практичних психологів шкіл Уманського району, щодо оптимізації роботи практичного психолога про виконання державних та регіональних програм формування здорового способу життя.

Семінар розпочався з вітання та презентації школи.  Цікавою була екскурсія по школі, яку провела директор Реньгач Наталія Петрівна. Практичним психологом Драч Інною Анатоліївною було проведено тренінгове заняття по програмі «Сімейна розмова» з теми: «Як зберегти справжню дружбу», з учнями 7 класу, та тренінг з практичними психологами «Як виховати дитину фізично здоровою».

Також в рамках семінару слухали виступ про попередження насильства над дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку, психолога

Старобабанівського ДНЗ, Альошкіної Є.О. Поділилися досвідом роботи, та цікавим матеріа ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Україна - демократична держава

1 грудня 1991 року відбулась визначна історична подія - Всеукраїнський референдум, на якому український народ підтвердив Акт незалежності України.

З нагоди 25-ї річниці цієї дати, в Паланській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов загальношкільний захід «Україна - демократична держава» за участю представників Уманської райдержадміністрації та відділу освіти. Ведучі дійства,  Кравченко Ілона та Григорян Нарик, зробили короткий екскурс по сторінках героїчного минулого нашої Батьківщини.

В ході проведення літературно-музичної години демонструвалися слайди і відеоматеріали, звучала музика і пісні. Впродовж заходу було доведено, що своїм вибором 1 грудня 1991 року український народ підтвердив відданість ідеалам демократії, свободи, побудови власної держави. Результати Всеукраїнського референдуму засвідчили, що комуністична доба закінчилася, і не було вже такої сили, яка могла б повернути колесо і ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Попередження захворюваності на ВІЛ/СНІД серед учнівської молоді

   (За інформацією Уманського районного центру    
 соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді)


Попередження захворюваності на ВІЛ/СНІД серед учнівської молоді

 
Здоров’я людини – одна з найбільших соціальних цінностей. Згідно з Конституцією України держава несе відповідальність перед людиною за свою діяльність, беручи зобов’язання забезпечити виховання здорового покоління, від чого значною мірою залежить стан розвитку країни, її економічний, інтелектуальний та духовний ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

День пам’яті жертв голодоморів 

         На виконання Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», Указу Президента України від 1 листопада 2016 року №480 «Про заходи в зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів» та з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу 25 листопада в Паланській ЗОШ було організовано і проведено:

урок-реквієм «Голодомор – сумна сторінка в історії українського народу»
хвилину мовчання «Запали свічку пам’яті!»
перегляд кінофільму про Голодомор та кліпу «Пам’яті жертв голодоморів»;
оформлено тематичну виставку книг.

Переглядів: 321 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Тиждень математики

        З 14 по 18 листопала в Паланській загальноосвітній школі I-III ступенів  проходив тиждень математики. Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, прищепити учням любов до математики, сприяти розвитку і виявленню здібностей учнів, а також засвоєння ними програмного матеріалу. Сплановані заходи було задумано для того, щоб залучити учнів до  розв’язування складних і цікавих задач, що розвивають кмітливість і математичне мислення, вивчати елементи історії математики, ознайомлювати учнів із життям і діяльністю славетних математиків, з практичним застосуванням цієї науки .

     Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної  та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу, сприя ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Загальношкільні учнівські збори

           11.11.2016 у нашій школі відбулися загальношкільні учнівські збори, на яких були присутні учні 5-11 класів, запрошені директор школи, педагог-організатор та класні керівники. На повістку денну виносилися наступні питання:

  1. Звіт класних колективів про проведену роботу за першу четверть.
  2. Підготовка до новорічних свят.
    Звіти класних колективів були чітко викладені лідерами учнівського самоврядування. Було розглянуто і проаналізовано стан підготовки до уроків, відвідування, поведінка учнів під час уроків та на перервах, проведення виховних заходів та волонтерська робота класних колективів. По даному питанню прийнято рішення:
  3. Усі заходи в класі проводити відповідно до плану роботи класних   колективів.
  4.   Дотримуватися правил для учнів.
  5.   Чітко виконувати свої обов’язки та доручення ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

День української писемності та мови

9 листопада  2016 року у нашій школі було проведено низку заходів, присвячених Дню української писемності та мови, що пройшли під гаслом «З рідним словом міцніє держава».

   Розпочався день  тематичним інформуванням  для учнів 1-11 класів « У мові – вся доля народу»,  під час якого школяріі дізналися про історію свята, про життя Нестора-Літописця та про сучасний стан української мови.

    З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури старшокласники  долучилися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

 У І етапі Міжнародного конкурсу знавців рідної  мови ім.Петра Яцика взяли участь 83 учні 3-11  класів . Переможцями стали:

3 к ... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

МИ ПАМ’ЯТАЄМО!

28 жовтня члени шкільного гуртка «Тому що УКРАЇНЕЦЬ» відготували та провели загальношкільний захід до Дня визволення України від нацистських загарбників, за сценарієм вчителя історії, керівника гуртка Негодуйко Н.С. та музичним оформленням педагога-організатора, учителя музики Славінської Т.І.  Активну участь у заході взяли учні 1-5 та 11-го класів.

Захід було проведено з метою висвітлення ролі українського народу в Другій світовій війні. На прикладі життя однієї родини гуртківці показали долю всього українського народу за часів війни.

Учасники дійства наголосили, що український народ ніколи не виступав агресором, а завжди лише ставав на захист своєї землі. Це доводить і сучасна війна на Сході України. Таким чином, ми віддали шану всім захисникам України. А усі трагічні події нашої історії потрібно пам’ятати, пам’ятати заради майбутнього.

... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Інавгурація президента школи

   28 вересня 2016 року відбулися вибори президента школи. На пост президента було висунуто 3 кандидатури:  Григорян Нарик (10 клас) , Поліщук Анна (10 клас) та Сауляк Валентин  (10 клас). Виборча комісія встановила і оголосила офіційні результати виборів 3 жовтня на загальношкільній лінійці. За підсумками голосування новообраним президентом школи став Григорян Нарик.

 28 жовтня 2016року у актовій залі лідери учнівських колективів та гості зібралися на учнівську конференцію , щоб провести інавгурацію Президента школи  Григоряна Нарика, який переміг на виборах .

 Урочиста конференція розпочалося  з виконанням   Гімну України. Після цього учнівська рада школи вручили Григоряну Нарику символи президентської влади - знак Президента школи, булаву Президента школи, а також посвідчення Президента школи.

 У своїй інавгураційній промові нови ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Районний семінар педагогів-організаторів

28 жовтня 2016 року відбувся семінар педагогів – організаторів шкіл Уманського району, щодо організації учнівського самоврядування та проведення виховних заходів.

   Семінар розпочався з вітання та презентації школи. Цікавою була екскурсія, яку провели лідери учнівського самоврядування. В рамках семінару було проведено учнівську конференцію, під час якої було проведено інавгурацію новообраного президента школи Григоряна Нарика. Відбулося засідання круглого столу педагогів – організаторів.

 Педагог – організатор Славінська Таміла Іванівна  разом учителем історії Негодуйко Ніною Сергіївною провели  виховний захід до дня визволення України від нацистів. Семінар пройшов у атмосфері активного спілкування, піднесеного патріотичного настрою, взаєморозуміння й готовності педагогів до вирішення проблем у вихованні молодого покоління в умовах сучасної реа ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Конкурс спортивно-бального танцю

23 жовтня у м. Умань відбувся відкритий чемпіонат Черкаської області зі спортивно-бальних танців «Осінній шарм».

Наші учні, члени гуртка спортивно-бального танцю (керівник Кравченко О.А.), представляли школу на цих змаганнях.

У номінації «Діти 6-7 років» Романюха Анна (1 клас) зайняла І місце, Кондратюк Вєроніка (1 клас) – ІІ місце.

        Шевчук Вікторія (5 клас) зайняла І місце у номінації «Ювінали 1 Школа».

Танцювальна пара Славінський Ілля (3 клас) і Реньгач Дарья (5 клас) зайняли І місце у номінації «Ювінали 1 Дебют» ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Посвята в школярі

         21 жовтня у нашій школі відбулася урочиста подія – посвята першокласників у школярі. Готуючись до заходу, учні першого класу ознайомлювалися з основними положеннями школи і правилами шкільного життя,  розвивали навички роботи в колективі, вивчали вірші та пісні, Гімн України та Гімн школи.  На свято були запрошені учні школи, вчителі, батьки.

    Проводили захід лідери учнівського самоврядування: Гончаренко Таня, Жовтюк Міша, Яструб Настя, Драч Леся президент школи Григорян Нарик , педагого-організатор Таміла Іванівна Славінська та вчитель 1 класу Оксана Володимирівна Панченко. Вони  пояснили першокласникам необхідність і бажання вчитися у школі, співіснування між однокласниками у мирі і злагоді, пояснили, як поводитись згідно із законами  шкільного колективу, закликали маленьких школярів до активного життя ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Посвята в читачі шкільної бібліотеки учнів 2 класу

З метою розкриття значення книги в житті людини; викликання інтересу до читання; показу цінності бібліотеки; виховування бережного ставлення та любові до книги. Розвивання пізнавального інтересу, навичок читання в школі  проведено 29 вересня посвяту у читачі шкільної бібліотеки учнів 2 класу.

Під час заходу діти  провели свято: познайомилися  з бібліотекою, розгадували загадки, обговорювали свої улюблені казочки, розповідали про свої улюблені книги, отримали посвідчення читачів шкільної бібліотеки.

 

 

Переглядів: 619 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

День Європи

20 травня у Паланській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів святково пройшли заходи присвячені  Дню Європи в Україні. У цей день до школи завітали гості – делегації учнів Городецької, Полянецької, Родниківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та Кочержинського навчально-виховного комплексу.

До початку уроків по класах пройшли інформаційні 5-ти хвилинки «Україна - європейська держава».

Основні дійства розпочалися в другій половині дня з урочистої лінійки, де прозвучали слова любові до рідного краю - України і показано приналежність нашої держави до європейської сім'ї народів.

Учні 5-10 класів взяли участь у творчих майстернях «Створюємо карту Європи», «Країни та міста Європи», у годинах спілкування «Історія створення Євросоюзу», «Геральдика та валюта країн Європи», «Видатні європейці», «Сторінками Євробачення&ra ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Інтелектуальний конкурс «Пазл» - граємо англійською мовою

17 лютого у школі відбулася Всеукраїнська гра з англійської мови «PAZZLE-2016».

Всеукраїнська гра з англійської мови «Puzzle» проводиться відповідно до листа – висновку Національного центру «Мала академія наук» Міністерства освіти і науки України від 16.09.2013 року № 172/8/-588 про доцільність використання у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів інтелектуальної гри з англійської мови «Puzzle».

Завданнями Всеукраїнської гри з англійської мови «PAZZLE» є:

·  формування у школярів сталої зацікавленості англійською мовою, літературою та історією;

·  активізація позакласної та позашкільної роботи із зазначених вище дисциплін;

·  надання учням можливості змагатися в міжрегіональному масштабі, не виїжджаючи зі свог ... Читати далі »

Переглядів: 1076 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Відкриття Року Англійської мови

18 лютого у школі відбулося урочисте відкриття Року англійської мови в Україні. На свято завітали начальник відділу освіти Уманської РДА Бондар Б.Б., завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Світова І.М. та методист іноземних мов районного методичного кабінету Драга Н.Д.

 Ведучі донесли інформацію про те, що 2016 рікоголошено роком англійськоїмови в Україні. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко16 листопада 2015 року. Таке рішення було ухвалене з метою сприяння вивченню англійської мови для розширення доступу українців до світових можливостей, забезпечення інтеграції України до європейського простору та підтримки програми GoGlobal, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку.Кабінет Міністрів України розробив і затвердив комплекс заходів на 2016 та наступні роки, які будуть спрямовані на активізацію вивчення громадянами англійськ ... Читати далі »

Переглядів: 302 | Додав: olena_balkovenko | Дата: 07.01.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024